Eckwälden: natuurlijke cosmetica voor de wereld

Toen Elisabeth Sigmund in 1962 vernam dat WALA, het moederbedrijf, op zoek was naar schoonheidsspecialisten die bij de ontwikkeling van de cosmeticaproducten konden helpen, schreef ze een brief. Elf pagina’s lang. Enkele weken later reisde ze af naar Eckwälden en sprak daar over haar passie voor de helende en esthetische kracht van planten – en de ontwikkelaars van WALA wilden haar meteen daar houden. Niet alleen de bezoekers van een schoonheidssalon in Stockholm zouden van de ideeën van deze vrouw moeten profiteren.

Vijf jaar later werd dan ook de helende cosmetica van Dr. Hauschka volgens Elisabeth Sigmund op de markt gebracht: Vloeibare Dagcrème, Rozencrème en Lichaamspoeder. De cosmetica was geliefd en er kwamen zelfs bestellingen uit Zuid-Afrika.

Het was weer zover: Elisabeth Sigmund begon opnieuw en verhuisde in 1969 met haar man naar Eckwälden. Gedreven door haar passie. Naar nieuwe producten. Lezingen. Ze leidde schoonheidsspecialisten op. Elisabeth Sigmund maakte zichzelf op 99-jarige leeftijd, kort voor haar dood in 2013, nog altijd op. De roze lippenstift van Dr. Hauschka droeg ze het liefst.

Schoonheidssalon Dorien
Dorien Raaijmakers
Langendijksestraat 16
4706 PW Roosendaal
Bel of whatsapp 06 53 72 52 67

Bezoek
uitsluitend op afspraak

Volg mij op